Društvo

Pratite nas na Google news

Studentima prijetili da će "plivati Vrbasom"!

Studentima prijetili da će "plivati Vrbasom"!
Foto: Velibor Tripić | Studentima prijetili da će "plivati Vrbasom"!
Bojana Živanić

BANJALUKA - Studentima Goranu Popoviću i Radomiru Tešiću, predstavnicima Saveza studenata Tehnološkog fakulteta u Banjaluci, prijećeno je smrću, kaže Ratko Savić, predsjednik Unije studenata RS.

On je kazao da im je upućena prijetnja "da će plivati Vrbasom", te ističe da su sve prijavili tužilaštvu i policiji.

Tešić, potpredsjednik Saveza studenata Tehnološkog fakulteta, kazao je za "Nezavisne" da im je najprije ponuđen mito od 60.000 KM da bi se zataškao slučaj "poljubac referenta", a kada to nisu prihvatili  uslijedile su ucjene i prijetnje smrću.

Podsjećamo, studenti Tehnološkog fakulteta su podnijeli prijavu protiv Velimira Balabana, referenta u studentskoj službi ovog fakulteta, te ga optužili da je seksualno uznemiravao studentkinje, slao neprimjerene poruke, a naveli su da se o tome godinama znalo i da je bila javna tajna.

"To veče poslije tih prijetnji zamalo sam izbjegao srčani udar, za šta imam i  dokaze od ljekara, a nakon toga smo odmah obavijestili Tužilaštvo i rukovodstvo Unije studenata RS i Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci", kazao je Tešić.

Savić tvrdi da iza osumnjičenog Balabana "stoji određena grupa ljudi na Univerzitetu i  da su to ozbiljne igre".  On je juče kazao da zna ko im prijeti, ali da u cilju istrage to ne smije da iznosi u javnost.

"Tu se radi o ozbiljnom kriminalu, gdje imamo korupciju, prodaju ispita i ne samo to, nego i određene stvari koje su jako gnusne pa i nepodnošljive", istakao je Savić.

Podsjećamo da je protiv Balabana pokrenut disciplinski postupak, a da je on prije toga otišao na bolovanje. Na naše telefonske  pozive kako bismo uzeli njegov komentar nije se javljao.

Ljiljana Vukić, dekan Tehnološkog fakulteta, kazala je da dok traje istraga neće davati izjave za medije.

Na pitanje o prijetnjama u Okružnom javnom tužilastvu Banjaluka su kazali da se obratimo PU Banjaluka.

Iz banjalučke Policijske uprave su rekli da će provjeriti da li je bilo prijave i dostaviti ukoliko bude detaljnijih informacija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije