Društvo

Sunčici potrebna još jedna operacija

Sunčici potrebna još jedna operacija
Foto: Ilustracija | Sunčici potrebna još jedna operacija

BANJALUKA - Šestogodišnjoj Sunčici Ivanković iz Banjaluke potrebna je pomoć humanih ljudi da nastavi liječenje u Centru za očnu i plastičnu hirurgiju u Ufi, u Rusiji, kako bi vratila vid.

Sunčica je dijete sa posebnim potrebama koje je, nakon izliva krvi u mozak, izgubilo vid.

Do sada je imala dvije uspješne operacije, a 22. decembra ove godine će imati treću operaciju, za koju je potrebno izdvojiti 20.000 KM.

Rekla je to Milica Ivanković, Sunčicina majka, koja kaže da njena kćerkica sada ima svega 20 odsto vida, te da joj nakon ove operacije slijedi još nekoliko tretmana koji će popraviti njeno zdravlje.

"Nakon druge operacije Sunčicin vid se počeo brzo popravljati, što je iznenadilo i ljekare. Do druge operacije moja kćerkica se plašila sama hodati i tek nakon te operacije se opustila i počela samostalno kretati", rekla je Ivankovićeva.

Dodaje da će prilikom treće operacije Sunčici ubrizgati aloplant u mozak, koji će pomoći regeneraciji područja mozga koji je oštećen prilikom izliva krvi.

"Ovim postupkom se popravlja njen kompletan psihomotorni razvoj, ali akcenat se stavlja na vid", objasnila je Ivankovićeva, koja je samohrani roditelj.

Svi koji mogu i žele pomoći da Sunčica ima ispunjeno i bezbrižno djetinjstvo novac mogu uplatiti na ime Milica Ivanković, račun u NLB banci broj: 562099-813-514-6636.

Za uplate u devizama IBAN: BA395620998144053661 na ime Milica Ivanković, Ulica Branka Popovića br. 41D, 78000 Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije