Društvo

Sutra dječiji i materinski dodatak

Sutra dječiji i materinski dodatak
Foto: N.N. | Sutra dječiji i materinski dodatak
Srna

BIJELJINA - Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović najavio je da će sutra početi isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za april, kako bi se izašlo u susret potrebama korisnika pred predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike.

Jović je naveo da je uobičajeno da su isplate prava iz Zakona o dječjoj zaštiti u tekućem mjesecu za prethodni mjesec, ali da u Fondu u vrijeme pred praznike nastoje da obezbijede sredstva koja većini porodica mnogo znače, te su odlučili da isplata za april počne ranije.

"Isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za april počinje sutra, a u četvrtak, 25. aprila, počinje isplata prava na pomoć za opremu novorođenčeta i prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete", rekao je Jović Srni.

On je naglasio da je za redovnu isplatu prava iz Zakona o dječjoj zaštiti za april obezbijeđeno za dječiji dodatak 1.134.434 KM za 19.221 dijete, odnosno 13.297 korisnika - roditelja.

Jović je naveo da je za materinski dodatak, od 405 KM po porodilji, obezbijeđeno 2.051.730 KM za ukupno 5.066 porodilja.

"Za pravo na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete obezbijeđeno je 47.550 KM za 81 majku, odnosno 68 trećerođene i 15 četvrtorođene djece, a za pravo na pomoć za opremu novorođenčeta 128.500 KM za 509 porodilja, odnosno 514 novorođenčadi", rekao je Jović.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije