Društvo

Sutra obilježavanje Dana bez cigarete

Sutra obilježavanje Dana bez cigarete
Foto: Pixabay | Sutra obilježavanje Dana bez cigarete

SARAJEVO - Cjelodnevni događaj "Život u dimu - spasi me!" biće održan u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, u četvrtak 31. januara, na Dan bez cigareta.

Kreativna interaktivna video prezentacija "Život u dimu - spasi me!" biće organizovana u sklopu inicijative Klima Bez Dima i nastavak je napora usmjerenih ka podizanju svijesti građana BiH o štetnosti pušenja i posljedicama pasivnog pušenja kojem su svi, pa i djeca, trudnice, starije osobe, konstantno izloženi u svim javnim prostorima u BiH.

Inicijativa Klima Bez Dima ovim događajem pokreće i kampanju za prikupljanje 10.000 glasova kao njihovo obećanje za stvaranje okruženja bez duvanskog dima i ljepše svakodnevnice za sve građane u BiH.

U saopštenju Inicijative Klima Bez Dima navodi se da će 10.000 glasova biti i poruka donosiocima odluka u zakonodavnim tijelima RS i FBiH da što hitnije rade na donošenju i implementaciji zakonskih rješenja koja će bolje regulisati ovu oblast, shodno evropskim praksama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Inicijativa Klima Bez Dima je pokrenuta u sklopu projekta Smanjenja faktora zdravstvenih rizika u BiH kojeg podržava Vlada Švajcarske, a implementira Svjetska banka u partnerstvu s resornim ministarstvima zdravstva, obrazovnim medicinskim ustanovama, sportskim klubovima i drugim lokalnim partnerima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije