Društvo

Sutra pljuskovi na istoku, jugoistoku i jugu

Sutra pljuskovi na istoku, jugoistoku i jugu
Foto: N.N. | Sutra pljuskovi na istoku, jugoistoku i jugu

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji Bih sutra se očekuje oblačno, svježije i pretežno suvo vrijeme, a na istoku, jugoistoku i jugu mogu se očekivati pljuskovi sa grmljavinom.

Jutro će u sjevernoj polovini zemlje biti oblačno, a na jugozapadu, sjeveroistoku i istoku tmurno sa mogućnošću slabe sipeće kiše ili rosulje. Oko rijeka, u kotlinama i na visoravnima moguća je magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na sjeveru će biti pretežno do potpuno oblačno, a od centralnih predjela ka istoku, jugoistoku i jugu promjenjljivo, ponegdje i sa sunčanim intervalima.

Popodne će na istoku, jugoistoku i jugu doći do povećanja oblačnosti sa pljuskovima, dok će u ostalim predjelima biti suvo.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od tri do sedam, na jugu do 11, a dnevna od 10 do 17, na jugu do 20 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, zapadnog i sjeverozapadnog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica minus pet, Han Pijesak tri, Kalinovik i Sokolac četiri, Mrkonjić Grad pet, Nevesinje, Bugojno, Sarajevo i Tuzla šest, Srebrenica i Jajce sedam, Brčko, Banjaluka, Gacko, Doboj, Zvornik i Bijeljina osam, Prijedor, Rudo i Foča devet, Višegrad 10, Bileća i Mostar 13, Trebinje 14 i Neum 17 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije