Društvo

Sutra potpisivanje sporazuma o povećanju plata u javnom sektoru

Sutra potpisivanje sporazuma o povećanju plata u javnom sektoru
Foto: Nezavisne/Arhiva | Sutra potpisivanje sporazuma o povećanju plata u javnom sektoru

BANJALUKA - Ministri u Vladi Republike Srpske sutra će u Banjaluci potpisati sporazum sa granskim sindikatima, koji se tiče povećanja plata za 54.118 zaposlenih u javnom sektoru.

Sporazm će potpisati ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar pravde Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Sporazum će biti potpisan sa Sindikatom uprave Srpske, Sindikatom radnika unutrašnjih poslova, Strukovnim sindikatom doktora medicine, Strukovnim sindikatom medicinskih sestara i tehničara, Samostalnim sindikatom radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, Sindikatom obrazovanja, nauke i kulture i Sindikatom pravosuđa.

Potpisvanje sporazuma biće upriličeno u sali za sastanke Ministarstva uprave i lokalne samouprave u 8.30 časova, nakon čega su planirane izjave za novinare. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije