Društvo

Sutra uništavanje zaplijenjenog oružja u Jelšingradu

Sutra uništavanje zaplijenjenog oružja u Jelšingradu
Foto: Ilustracija | Sutra uništavanje zaplijenjenog oružja u Jelšingradu

BANJALUKA - U krugu livnice metala Jelšingrad u Banjaluci sutra će biti uništeno više od 1.100 komada prikupljenih i zaplijenjenih pušaka i pištolja i više od 1.300 komada dijelova oružja i prateće opreme.

Akciju uništavanja oružja organizuju Koordinacioni odbor za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) i u saradnji sa Centrom za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Evropi (SEESAC).

Događaj uništavanja oružja u 2018. godini služi kao podsjetnik o opasnosti koju višak oružja, kao i slabo osigurano i nezakonito posjedovano oružje, predstavljaju za svakodnevnu bezbjednost svih građana. U jugoistočnoj Evropi, problem cirkulacije i proliferacije malog oružja i lakog naoružanja ne poznaje granice i kao takav zahtijeva zajednički odgovor na regionalnom nivou, piše televizija "N1".

Ove godine, deset policijskih agencija iz BiH zajednički će uništiti više od 2.400 komada malog oružja i lakog naoružanja, kao i pripadajuće dijelove za ovo naoružanje.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije