Društvo

Svečano otvorena druga angio sala u Srpskoj

Srna

BIJELJINA - Savremena angio sala u Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, druga u Republici Srpskoj, nakon Banjaluke, danas je svečano otvorena u prisustvu premijera Srpske Željke Cvijanović.

Cvijanovićeva je rekla da je Vlada u opremanje ove angio sale i koronarne jedinice uložila više od 2,4 miliona KM, dok je oko 200.000 KM ulaganje Bolnice.

"Svaka stvar koja doprinosi spašavanju ljudskih života zaslužuje da se u nju ulaže", ocijenila je Cvijanovićeva i podsjetila da je u izgradnju nove bijeljinske bolnice, koja je među najsavremenijim u regionu, Vlada investirala više od 70 miliona KM.

Cvijanovićeva je istakla da je novo ulaganje u opremanje angio sale u Bijeljini važno za modernizovanje zdravstvenog sektora i za ravnomjernu regionalnu pokrivenost zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj.

"Liječiti ljude je jedno od svetih zanimanja i uzvišeni zadatak", rekla je Cvijanovićeva i najavila da će Vlada nastaviti da ulaže u zdravstvo Republike Srpske.

Svečanu vrpcu na otvaranju angio sale zajedno su presjekli Cvijanovićeva, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje iz Beograda Boško Đukanović i direktor bijeljinske Bolnice Siniša Maksimović.

Bogdanić je na ovoj svečanosti istakao da je otvaranje angio sale vrhunac u razvoju svake zdravstvene ustanove.

On je, u ime Vlade, zahvalio za pomoć  koju, svojim znanjem i višedecenijskim iskustvom, pružaju stručnjaci Instituta na Dedinju.

Direktor Instituta iz Beograda Đukanović je na otvaranju angio sale u Bijeljini čestitao državi koja je izgradila modernu bolnicu, kakvu nema ni Beograd.

On je pohvalio stručnjake bijeljinske bolnice koji se obučavaju na Dedinju za rad u angio sali i poželio da naredno ulaganje u zdravstvo Republike Srpske bude izgradnja kardio-hirurgije u Banjaluci, čime će biti zaokružena kardiovaskularna medicina u Srpskoj.

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović istakao je da će angio sala značajno doprinijeti spašavanju života pacijenata i da je to veliki iskorak za zdravstvo cijele regije i Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije