Društvo

Teniser Marko Maksimović novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol

Teniser Marko Maksimović novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol
Foto: Ustupljena fotografija | Teniser Marko Maksimović novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol

Sarajevo - Najbolji teniser Evrope u juniorskoj konkurenciji, Marko Maksimović, novo je zaštitno lice kompanije Hifa Petrol.

Na održanoj konferenciji za medije, u hotelu Austria u Sarajevu, potpisan je četvorogodišnji ugovor o saradnji ovog uspješnog sportiste i Hifa Petrola, najbržerastuće bh. naftne kompanije.

Tako se 15-ogodišnji Marko Maksimović pridružio  brojnom timu zaštitnih lica kompanije Hifa Petrol, a koji čine uspješni sportaši: Amel Tuka, Mesud Pezer, Darko Savić, Nedžmin Ambešković, Lana Pudar i Iman Avdić. Prethodnih godina, zaštitna lica Hifa Petrola bili su i sportisti Damir Džumhur i Sanjin Pehlivanović.

Izuzetno talentirani Marko Maksimović nedavno je ostvario najveći uspjeh u historiji juniorskog tenisa u našoj zemlji - osvojio je Masters u Monte Carlu.

Prisutnima se ispred kompanije Hifa Petrol obratio Ahmed Ahmetlić i poželio  Marku dobrodošlicu u tim najboljih, te naglasio da Hifa Petrol  svojim primjerom želi skrenuti pažnju javnosti na važnost sporta kao i podrške potrebne sportistima, sa nadom da će i ostale kompanije slijediti ovaj primjer.

"Marko je najbolji teniser Europe u juniorskoj konkurenciji. Za takvu titulu je trebalo mnogo upornosti i odricanja. Uskoro slijedi njegov prelazak sa juniorskog na profesionalni nivo i mi smo tu da mu pomognemo na putu do budućih šampionskih titula", istakao je Ahmetlić.

"Veoma sam zahvalan na podršci kompanije kao što je Hifa Petrol. Drago mi je da su prepoznali moj trud i ovaj ugovor mi nevjerovatno znači. Poznata je podrška koju pružaju sportistima i time daju pozitivan primjer drugima i čast mi je što ću ih predstavljati u budućnosti", istakao je Marko Maksimović.

Kampanju "Najbolji sa najboljim" Hifa Petrol pokrenula je još 2015. godine i do sada podržala već 9 vrhunskih sportista. Kampanja je usmjerena na zadržavanje talenata unutar BiH i promociju mladih i perspektivnih sportista.

"Za zaštitna lica biramo mlade, talentovane sportiste i uvjereni smo da pravimo dobre izbore – mi smo najbolji u svojoj djelatnosti, a oni u sportu kojim se bave", kazao je Ahmed Ahmetlić.

U Hifa Petrolu se vode motom Pustimo da djela govore više od riječi. Najbolji dokaz za to su zaštitna lica koja konstatno bilježe vrhunske rezultate i najbolji su ambasadori naše zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije