Društvo

Travničaninu milionski dobitak na igri "Eurojackpot"

Travničaninu milionski dobitak na igri "Eurojackpot"
Foto: Ilustracija | Travničaninu milionski dobitak na igri "Eurojackpot"

VODICE - Josip Marjanović (51), koji u Vodicama u Hrvatskoj živi od 1992, kada se u ovaj grad na Jadranu doselio iz Novog Travnika u BiH, dobitnik je 4.295.479,70 kuna (oko 1.130.000 KM), a listić "Eurojackpota" uplaćen je u ovom gradu.

Upravo je u subotu ujutro u hrvatskom ljetovalištu glavna vijest bio dobitak na "Eurojackpotu", koji je izvučen u petak naveče.

Marjanović, kako pričaju u Vodicama, nije skrivao svoju veliku sreću, već je saznanje da je dobitnik milionskog iznosa podijelio s brojnim prijateljima i poznanicima. Ubrzo se uputio za vikend na put ka BiH, ali se, kako kaže, u Vodice vraća već u ponedjeljak.

"Evo mene na putu za Bosnu, idem u svoj rodni Travnik da se malo odmorim. Šta da vam kažem... Lutriju i razne druge igre na sreću igram cijeli život, otkad znam za sebe, a 'Eurojackpot' uplaćujem otkako je počeo u Hrvatskoj. Ma koliko sam ja tih listića odigrao, a jooooj, već sam davno prije trebao dobiti veliki novac", rekao je u telefonskom razgovoru novinaru.

Rekao je da je zadovoljan, ali da nije previše uzbuđen zbog dobitka.

"Na 'Eurojackpotu' uvijek igram nekoliko listića", otkrio je Marjanović, dodajući kako svako kolo na svim listićima odigra posve različite brojeve u odnosu na prethodno kolo, a nikad istu kombinaciju.

U ovom kolu "Eurojackpota", kako prenose hrvatski mediji, izvučeni su brojevi 4, 15, 17, 21, 23 - 6, 7, a srećković, rodom iz Travnika, nije htio otkriti koji je to broj iz malog bubnja falio za glavni zgoditak.

"Evo mene natrag iz Bosne u Vodice već u ponedjeljak. U Vodice sam se doselio kao izbjeglica prije 25 godina iz starog Travnika, a danas se osjećam Vodičaninom", rekao je Marjanović.

Prodavačica u kiosku "Tiska" je ispričala da je Marjanović listić uplatio u petak oko 14 sati, a da je potom došao po srećne vijesti u subotu ujutru.

"Došao je čim sam otvorila i tražio da mu provjerim je li mu listić dobitni. Pretpostavljam da je znao koji su brojevi izvučeni i da je osvojio milijunski iznos. Međutim, moj dojam je da je tek postao svjestan da je dobio veliki novac kada sam mu rekla da je listić dobitan", ispričala je prodavačica.

Navela je da on redovno igra "Eurojackpot" i stalno je listić uplaćivao zadnjeg dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije