Društvo

Trebinje i Zlatibor šire saradnju

Trebinje i Zlatibor šire saradnju
Foto: Nezavisne/Ustupljena fotografija | Trebinje i Zlatibor šire saradnju

TREBINJE - U Kulturnom centru Zlatibor proteklog vikenda su direktor Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović potpisali protokol o saradnji, kojim su samo formalizovani dosadašnji dobri odnosi.

Potpisnice su izrazile saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, razmjeni iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija i lokalne samouprave, realizaciji zajedničkih poslovnih aktivnosti vezanih za promociju, razvoj i unapređenje oblasti turizma.

Dogovoreno je i formiranje jedinstvenog turističkog proizvoda, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima i realizacija turističkih projekata od interesa, te stručnog usavršavanja kadrova u turizmu, organizaciji zajedničkih manifestacija i dešavanja, kao i izradi programa, elaborata, projekata i studija od zajedničkog interesa.

Potpisivanju su prisustvovali i Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja i Arsen Đurić, predsjednik Skupštine opštine Čajetina, koji su iskazali zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje koju imaju dvije turističke organizacije i prilici da se u narednom periodu ona dodatno intenzivira i potencijalno proširi i na ostale privredne grane, kojima bi se dvije lokalne zajednice još više povezale.

Ovom prilikom je za predstavnike javnog sektora i turističke privrede Zlatibora upriličena prezentacija cjelokupne turističke ponude Trebinja, uz poseban akcenat na sadržajima i dešavanjima koji će u Trebinju biti organizovani tokom novogodišnjih praznika.

Drugog dana posjete, posredstvom brendiranog info pulta na Kraljevom trgu i  ispred Kulturnog centra Zlatibor, priređena je promocija turističke ponude Trebinja tokom čitave godine, a akcenat je stavljen na sadržaje i ponudu tokom novogodišnjih praznika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije