Društvo

Trebinjka volonterka već 13 godina: Dobrota se može naplatiti osmijehom

Trebinjka volonterka već 13 godina: Dobrota se može naplatiti osmijehom
Foto: N.N. | Trebinjka volonterka već 13 godina: Dobrota se može naplatiti osmijehom
Vesna Duka

TREBINJE - Mlada Trebinjka Vedrana Skvarica dobila je po drugi put od Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS diplomu za doprinos u volontiranju.

Vedrana se volonterstvom bavi  već 13 godina i to u trebinjskom Crvenom krstu, u Udruženju građana za pomoć u duševnoj nevolji "Sonata", te Udruženju dijabetičara, jer, kako kaže, nezaposlena je i ima dosta slobodnog vremena.

"Ne očekujem nikakvu naknadu, niti se bavim volonterstvom zbog neke koristi, mada sam se naslušala različitih preporuka kako bi za svako zaposlenje posebno trebalo bodovati raniji volonterski rad", kaže Vedrana.

Iako je prije dvije godine diplomirala na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju i stekla zvanje diplomiranog menadžera u turizmu, do danas nema stalnog zaposlenja, niti je volontiranjem stekla privilegiju da brže dođe do posla.

"Ja zbog volonterstva i ne očekujem da dobijem posao, jer se volonterstvom bavim praktično još iz djetinjstva, kada sam se aktivirala u podmlatku lokalnog Crvenog krsta, gdje nas je nekadašnji sekretar Brano Dursun naučio da zaista budemo humani ljudi i da se dobrota može naplatiti i jednim osmijehom malog djeteta ili stare osobe", kaže Vedrana.

Još uvijek traži stalni posao, odlazila je na sezonski rad u Herceg Novi i Dubrovnik ne bi li se uspjela zaposliti u struci i od toga ne odustaje, a u međuvremenu će, kaže, volontirati.

I kada bi se zaposlila u Trebinju, nastavila bi se baviti volonterskim radom, a ukoliko bude našla zaposlenje u Dubrovniku ili Herceg Novom, gdje se takođe intenzivno raspituje za radni angažman, ponovo bi pomagala svim ustanovama i institucijama kojim je njena pomoć potrebna i koliko bude mogla.

Taj rad je, kako dodaje, jednostavno nešto što uđe u krv i čega se čovjek teško može odreći.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije