Društvo

Trebinjski studenti ponovo u humanitarnoj misiji: Treći put turnir za Džaju

Trebinjski studenti ponovo u humanitarnoj misiji: Treći put turnir za Džaju
Foto: N.N. | Trebinjski studenti ponovo u humanitarnoj misiji: Treći put turnir za Džaju

TREBINJE - Fakultet za proizvodnju i menadžment iz Trebinja je ovog vikenda organizovao treći humanitarni sportski turnir za pomoć u liječenju mladog Trebinjca Danijela Pudara Džaje.

Na turniru su učestvovale po 22 ekipe za mali fudbal i za basket, 10 za odbojku, kao i ekipe za viteške igre i klikere, a svi učesnici i posjetioci koji su to htjeli ubacivali su novac za nastavak Džajinog liječenja.

"Studenti su inače zainteresovani za humanitarne akcije i društveno korisni rad, a ovo je samo jedna od akcija koje sprovodimo i kojom želimo pokazati da smo društveno odgovorni", kazao je Siniša Dropo, student Fakulteta za proizvodnju i menadžment.

Dušan Jokanović, dekan ove visokoškolske ustanove,  istakao je da su u saradnji s Udruženjem studenata Menadžmenta i Akademijom likovnih umjetnosti u Trebinju, odlučili da organizuju humanitarni turnir za mladog Trebinjca treći put i da se studenti odazovu svakoj sličnoj akciji.

Turniru je prisustvovao i Danijel Pudar Džaja, koji je, vidno uzbuđen, izrazio zahvalnost, ne samo ovim studentima, već i svim svojim sugrađanima.

"Svaki ovakav gest u meni rasplamsa neku novu nadu, ma koliko ona da ponekad utihne, jer uvijek dobijem novu snagu i želju da se borim kada vidim kako se za mene bore drugi, mnogi ljudi koje nikada u životu nisam ni upoznao", rekao je Džaja.

On je prije četiri godine doživio nezgodu prilikom skoka u more, kada je povrijedio kičmu, što je prouzrokovalo paralizu nogu i ruku, a od tada traje borba njega samog i njegove porodice, ali i cijelog Trebinja za njegovo liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije