Društvo

Treća "Forvard" konferencija 9. i 10. decembra u Muzeju savremene umjetnosti RS

Treća "Forvard" konferencija 9. i 10. decembra u Muzeju savremene umjetnosti RS
Foto: N.N. | Treća "Forvard" konferencija 9. i 10. decembra u Muzeju savremene umjetnosti RS

BANJALUKA - Treća "Forvard" konferencija biće održana 9. i 10. decembra u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Konferenciju organizuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banjaluka.

Regionalna perspektiva digitalne ekonomije biće u fokusu prvog dana konferencije, prvenstveno zbog njenog uticaja na razvoj privrede čime postaje prilika za jačanje konkurentnosti.

"Od državnih institucija se očekuje brza reakcija, prelazak na digitalne servise u cilju podizanja učinkovitosti i modernizacije javnog sektora. Kroz panel diskusije će se tražiti odgovori i dijeliti iskustva kako pripremiti i započeti uspješnu digitalnu transformaciju", navode iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Na "Forvardu" će biti riječi o aktuelnim svjetskim trendovima, ali i o razlozima zašto zemlje sa razvijenim ekonomijama i profitabilne kompanije izdvajaju digitalnu transformaciju kao prioritet.

"Razgovaraće se i o naučnotehnološkim parkovima kao generatorima uspjeha ekonomija kroz znanje i istraživanje koje iz njih proizilaze. Poznato je da se zahtjevi tržišta konstantno mijenjaju, te je potrebno brzo reagovati i adaptirati se na promjene koje četvrta industrijska revolucija nosi sa sobom", poručuju iz Ministarstva.

Razmjena iskustavai dobrih praksi biće u fokusu panela ne kojem učestvuju predstavnici naučnotehnoloških parkova iz regiona.

Drugog dana konferencije razgovaraće se o finansiranju projekata i kompanijama koje razvijaju nove proizvode i procese. Takođe, biće riječi i o digitalnim ugovorima i modernim načinima poslovanja u privatnom i javnom sektoru.

Podsjećamo, prva "Forvard" konferencija je održana 2019. godine u Banskom dvoru u Banjaluci i okupila je više od 500 učesnika iz regiona i svijeta, dok je prošlogodišnja emitovana putem Radio Televizije Republike Srpske i društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije