Društvo

Pratite nas na Google news

Treći Forum dijaspore: Povezivanjem do investicija

Treći Forum dijaspore: Povezivanjem do investicija
Foto: N.N. | Treći Forum dijaspore: Povezivanjem do investicija
Sanja Čakarević

DOBOJ - Izgradnja koridora 5c zainteresovala je investitore da ulažu u Doboj, a njima će lokalna vlast, osim popusta za rentu i uređenje gradskog građevinskog zemljišta, ponuditi i lokacije u prigradskom naselju Rudanka, gdje u dogledno vrijeme namjerava izgraditi industrijsku zonu.

"Grad Doboj je lokalna zajednica koja ima najveći popust u RS za avansnu uplatu, to je 30 odsto. Takođe, cilj nam je da u narednom periodu kroz poreske olakšice i sve ono što je u nadležnosti grada pokušamo da postanemo jedno od najatraktivnijih mjesta, a sam geografski položaj Doboja je tu da ga iskoristimo", poručio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, na trećem Forumu dijaspore, koji je u danas održan u Doboju.

Mladen Filipović, šef Predstavništva RS u Austriji, kaže da već osam godina povezuju dijasporu i investitore.

"Strani investitori iz Njemačke i Austrije uvijek imaju nekog našeg iz dijaspore koji je tu pomogao, radio promociju. Tu opštine i gradovi moraju značajno da budu prisutni, moraju da znaju ljude gdje su i samim tim mogu da pokažu stranim investitorima da su dobrodošli", navodi Filipović.

"Moji partneri iz inostranstva su kada smo dali argumente zašto doći u RS i zašto tu raditi posao to prihvatili i sada su veoma zadovoljni, zbog toga jer i njima nije bilo poznato koliko je to zaista za strane kompanije jedan sjajan teren za uspjeh i za saradnju", kazala je Aleksandra Kostadinović, direktorica "Reckendorfer International Brandsa" iz Banjaluke, kompanije koja se inače bavi srpskom heraldikom.

Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kaže da je Vlada RS prepoznala dijasporu kao potencijal jer zakonskim propisima predviđa formiranje odsjeka koji se bavi saradnjom s njom.

"Takođe, u nacrtu strategije, koja će se vrlo brzo naći u Narodnoj skupštini, predviđene su i aktivnosti u cilju jače saradnje lokalnih vlasti sa dijasporom, tako da sam ubijeđen da će ovaj Forum dijaspore doprinijeti boljoj povezanosti Doboja s ljudima koji žive i rade u inostranstvu, a koji su porijeklom iz Doboja", izjavio je Klokić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije