Društvo

Učenica iz Čelinca četvrti slučaj zaraze virusom korona

Učenica iz Čelinca četvrti slučaj zaraze virusom korona
Foto: RTRS | Učenica iz Čelinca četvrti slučaj zaraze virusom korona

BANJALUKA - U Republici Srpskoj registrovan je jedan novi slučaj zaraze virusom korona, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, danas na pres-konferenciji održanoj u Banjaluci.

Šeranić je precizirao da je riječ o učenici srednje škole iz Čelinca, koja je bila u bliskom kontaktu sa ranije zaraženim licem iz tog mjesta.

Rekao je da je prvi nalaz kod djevojčice bio negativan.

„Za vikend se pojavila temperatura, uzet je novi uzorak i on je bio pozitivan“, istakao je Šeranić i dodao de je djevojčica hospitalizovana u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci.

Šeranić je dodao da je tokom vikenda dezinfikovana škola koju ova učenica pohađa.

U Republici Srpskoj trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 240 osoba koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom korona i tri lica pozitivna na ovaj virus, koja su trenutno bez simptoma, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Iz Instituta napominju da nadzor podrazumijeva zdravstvene preglede i epidemiološko ispitivanje lica koja su bila u kontaktu s oboljelim, kliconošom ili su boravila u žarištu zarazne bolesti.

Preporuka za građane koji su u posljednjih 14 dana boravili u Italiji, posebno na sjeveru te zemlje, ali i u Kini, Južnoj Koreji i Iranu jeste da se telefonski jave nadležnim domovima zdravlja radi savjeta o daljem postupanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije