Društvo

Trivić: Nije alarmantan broj zaraženih učenika

Trivić: Nije alarmantan broj zaraženih učenika
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Trivić: Nije alarmantan broj zaraženih učenika
Srna

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u proteklih mjesec prisutan otprilike isti broj učenika osnovnih i srednjih škola koji su pozitivni na virus korona, ali da taj broj nije alarmantan da bi se preduzimale mjere.

Trivićeva je navela da je trenutno u izolaciji oko devet odjeljenja iz 276 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

"Riječ je o odjeljenjima koja u izolaciju idu jer ima troje ili više zaraženih učenika. Prethodnih mjesec dana imamo otprilike isti broj učenika oboljelih od virusa korona, a koji je uslovljen kretanjem virusa u lokalnoj zajednici", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

On je istakla značaj da škole u slučaju pojave virusa korona postupaju po mjerama Instituta za javno zdravstvo.

"Raduje nas što nemamo širenje virusa korona u školama u smislu lančanog povezivanja i nadam se da će tako i ostati", rekla je Trivićeva.

Ona je istakla i da učenici u Srpskoj virus korona prevazilaze uz blaže simptome, te napomenula da ipak i dalje treba biti oprezan i ponašati se u skladu s preporučenim mjerama.

Govoreći o zahtjevima Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske za povećanje plata radnicima u ovim oblastima, Trivićeva je rekla da je opredjeljenje Vlade Srpske da se ide s povećanjem plata, ali da sada ne može govoriti u kojem obimu i kako će se to biti učinjeno.

"O svemu tome ćemo razgovarati sa Sindikatom, što je planirano za sljedeću sedmicu", rekla je Trivićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije