Društvo

Trivić: Učenici jednog razreda i nastavnici na testiranju

Trivić: Učenici jednog razreda i nastavnici na testiranju
Foto: Srna | Trivić: Učenici jednog razreda i nastavnici na testiranju

BANJALUKA – Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, rekla je da je učenik Osnovne škole "Branko Ćopić" zaražen virusom korona i da je to jedini slučaj virusa u ovom trenutku među učenicima na području Banjaluke i cijele Republike Srpske.

"Provedene su sve mjere nadležnih službi u smislu njegovog zbrinajvanja i potrebnih procedura. Tokom dana svi učenici i nastavnici predmetne nastave biće upućeni na preventivna testiranja", rekla je Trivićeva.

Pojasnila je da na preventivno testiranje idu učenici razreda zaraženog dječaka, te da će u skladu sa tim, procijeniti da li će biti potrebna testiranja ostalih kontakata.

Kazala je da Ministarstvo radi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS i Institutom za javno zdravstvo u smislu praćenja virusa.

"Nemamo dodatnih zvaničnih podataka. Do kraja dana očekujemo da ćemo ih imati, nakon obavljenih preventivnih pregleda učenika i nastavnika predmetne nastave", rekla je Trivićeva na vanrednoj pres-konferenciji.

Apelovala je na sve da se ne diže panika.

"Riječ je o samo jednom slučaju, u jednoj školi, a u svim ostalim školama u RS nastava se odvija normalno", dodala je.

Ministarstvo je uputilio zahtjeve svim školama da pojačaju preventivne mjere kao bi se spriječilo eventualno širanje virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije