Društvo

Trivić: U ponedjeljak redovna nastava, škola kompletno dezinfikovana

Trivić: U ponedjeljak redovna nastava, škola kompletno dezinfikovana
Foto: Arhiva | Trivić: U ponedjeljak redovna nastava, škola kompletno dezinfikovana

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da bi u ponedjeljak, 9. marta, mogla biti nastavljena redovna nastava u školi "Branko Ćopić" koju pohađa dječak koji je pozitivan na virus korona, ukoliko ne dođe do nekih novih informacija.

Trivićeva je podsjetila da su rezultati testiranja učenika osmog razreda i nastavnika predmetne nastave banjalučke Osnovne škole "Branko Ćopić", koju pohađa dječak pozitivan na virus korona pokazali da su oni negativni na ovaj virus.

"Testovi su pokazali da su oni negativni na virus korona, ali moraju ostati 14 dana u kućnoj izolaciji", rekla je Trivićeva za "RTRS".

Ona je podsjetila da je ova škola u četvrtak kompletno dezinfikovana, a u petak će se to još uraditi dodatno u nekim prostorijama.

"Mislim da će u ponedjeljak ukoliko ne dođe do nekih novih informacija biti nastavljena redovna nastava u školi", istakla je Trivićeva.

Resorni ministar kaže da nema razloga za paniku i da se u svim ostalim školama u Republici Srpskoj redovno odvija nastava.

Ona je rekla da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske uputilo dopis svim osnovnim i srednjim školama da postupaju u skladu sa odlukama resornog ministarstva u pogledu odvijanja nastave, prekida nastave i skraćivanja časova, te pridržavanja preventivnih higijenskih mjera redovnog pranja ruku i provjetravanja prostorija.

"Nije popularno da bilo koji rukovodilac škole samoinicijativno u skladu sa svojim procjenama donosi takve odluke", istakla je Triovićeva.

Trivićeva je rekla da Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske odmah po potvrdi virusa korona u ovoj školi postupilo po instrukcijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, obustavljajući nastavu.

U Srpskoj su identifikovana dva slučaja zaraze virusom korona, a riječ je o muškarcu srednjovječne dobi iz Banjaluke i njegovom djetetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije