Društvo

Trivićeva čestitala završetak školske godine

Trivićeva čestitala završetak školske godine
Foto: N.N. | Trivićeva čestitala završetak školske godine

BANJALUKA - U srednjim školama u Republici Srpskoj danas se završava nastava, a u osnovnim školama najkasnije u petak, 21. juna, povodom čega je ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić uputila čestitku učenicima i nastavnicima.

Trivićeva je naglasila da Ministarstvo nastoji da omgući napredak obrazovnog sistema, prilagođavanjem nastavnih planova i programa za osnovne i srednje škole na višestruku korist za sve.

Ona je istakla da se to prvenstveno odnosi na sticanje znanja u školi, da svaki učenik napreduje u skladu sa potencijalima, kao i da se nastavnici stalno usavršavaju, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Prema njenim riječima, jasan cilj je učiniti što kvalitetnijim i prilagođenijim učenicima i društvenim potrebama cjelokupan vaspitno-obrazovni sistem.

"Najavili smo važne reformske procese i krenuli u njih uputivši javni poziv za formiranje stručnih timova koji će, vjerujem odgovorno, odgovoriti zahtjevnom zadatku prvih koraka u takvoj reformi", rekla je Trivićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da su školskoj 2018/19. godini svi uložili mnogo truda i vrijedno radili da bi postigli najbolje rezultate.

"Školska godina koja ostaje iza vas sigurno je sve učinila bogatijim za nova znanja i iskustva, za nove vještine, za prijateljstva, u nekima probudila talente i otvorila vam nove vidike", navela je Trivićeva u čestitki, koju je uputila i vannastavnom osoblju i rukovodstvu škola.

Ona je učenicima poželjela da raspust iskoriste na najbolji način, provodeći što više vremena u prirodi i sa prijateljima, ali i u druženju sa knjigom.

"Svaka pročitana stranica vama je na korist i učiniće vas spremnijim za buduće školske obaveze, kao i za one životne", poručila je Trivićeva.

Nastava u novoj školskoj godini počeće 2. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije