Društvo

Trivićeva dolazi u Srebrenicu, roditelji se nadaju dogovoru

Trivićeva dolazi u Srebrenicu, roditelji se nadaju dogovoru
Foto: N.N. | Trivićeva u ponedjeljak u školi u Srebrenici

TREBINJE, SREBRENICA - Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, izjavila je da će u ponedeljak posjetiti Srebrenicu, kako bi razgovarala sa nastavnicima, djecom i njihovim roditeljima, kao i nosiocima lokalne vlasti, kako bi svi zajedno riješili tamošnje problem.

"Ono što je važno naglasiti jeste da je Ministarstvo prosvjete i kulture uvijek stalo u zaštitu sve djece, tako i djece i roditelja srpske nacionalnosti", kazala je Trivićeva govoreći o odbijanju roditelja srpske djece da šalju djecu na nastavu dok ne bude saslušano njihovo viđenje problema u Srebrenici.

Ona je podsjetila da se ministarstvo ranije oglasilo saopštenjem u kome tvrde da su postupili po svim zahtjevima roditelja djece srpske nacionalnosti, na čiji poziv odlazi tamo.

Aleksandar Mladenović, predstavnik roditelja učenika srpske nacionalnosti, kazao je da u ponedeljak očekuju susret sa Trivićevom te se nadaju da  uspjeti da se dogovore. 

"Nadamo se da ce saslušati naše zahtjeve,  ne tražimo niišta što nam ne pripada, nego ono što je zakonom regulisano, odnosno tražimo da se ispoštuju zakonske procedure", kazao je Mladenović.

Podsjetimo, fotografija grupe srpskih učenika iz Srebrenice obučenih u tradicionalne srpske narodne nošnje s uzdignuta tri prsta, u čijoj pozadini je srpska trobojka i natpis "braća letnici" ranije je objavljena na društvenoj mreži Instagram na profilu jednog od učenika škole. 

Predstavnici srpskih političkih partija, udruženja proisteklih iz rata i Grujičić osudili su svaki vid napada na učenike i zloupotrebu djece u političke svrhe povodom, kako su naveli, bošnjačke hajke na srpsku djecu putem društvenih mreža i nekih medija, koji su ih nazvali fašistima zbog obilježavanja školske slave Svetog Save, ocjenivši i da je neprihvatljivo uvlačiti školu u nešto što se nije ni desilo u njenim prostorijama. 

Nakon toga, verbalno je u tom mjestu napadnuta djevojčica koja je nosila hidžab.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije