Društvo

"Trka zdravlja" u "Banja Vrućici" okupila više od 300 trkača

"Trka zdravlja" u "Banja Vrućici" okupila više od 300 trkača
Foto: N.N. | "Trka zdravlja" u "Banja Vrućici" okupila više od 300 trkača

TESLIĆ - Više od 300 trkača učestvovalo je večeras na manifestaciji "Trka zdravlja" u Zdravstveno turističkom centru "Banja Vrućica" u Tesliću.

Aleksandar Radošević, direktor ZTC "Banja Vrućica" koji je i sam učestvovao u jednoj od trka rekao je kako se po prvi put organizovala trka zdravlja te da su na to veoma ponosni.

"Zdravlje je misija postojanja Banje Vrućice i već smo blizu jednog vijeka na tom putu. Ovo je samo jedan od novih načina da promovišemo zdravlje, fizičku aktivnost kako u lokalnoj sredini tako i šire", rekao je Radošević.

Radošević se zahvalio svim sponzorima na podršci ove manifestacije i naglasio da će sve učiniti da ona postane tradicija u narednim godinama.

"U trci su učestvovali trkači iz cijele RS i BIH, a organizovali smo trke u tri kategorije, prva je na 1 km, druga na 5 km i treća na 10 km", objasnio je Radošević.

Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS je kazao da je ovo manifestacija kojom žele ljude podstaći na fizičku aktivnost.

"Danas živimo u vremenu gdje smo svi zauzeti raznim obavezama i ne nalazimo ni vrijeme ni način da se fizički aktiviramo i ovo je lijep primjer kako ljudi da čuvaju svoje zdravlje", zaključio je Bogdanić.

Kristijan Roljić iz Banjaluke koji je pobjednik Fun Run trke duge 1 km kazao je kako se za trku spremao dugo i da je na trku došao kako bi pokušao pobjediti te da je u tome i uspio.

Biljana Cvijanović, iz Doboja pobjednica u ženskoj kategoriji trke duge 10 km rekla je kako je za uspjeh jako važno samo da se trenira u kontinuitetu u skladu sa svojim mogućnostima.

Osman Januzović iz Doboja, rekao je kako mu trka uopšte nije bila naporna.

"Konkurencija je bila jaka ali nisam se brinuo. Tokom cijele trke bitno je imati taktiku", istakao je Januzović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije