Društvo

Trninić u Trebinju: Bolja putna mreža kroz Hercegovinu

Trninić u Trebinju: Bolja putna mreža kroz Hercegovinu
Foto: N.N. | Trninić u Trebinju: Bolja putna mreža kroz Hercegovinu

TREBINJE - Hercegovina i Trebinje kao centar ove regije nisu, niti smiju biti zapostavljeni u odnosu na druge krajeve Republike Srpske kada je u pitanju putna i uopšte komunikaciona infrastruktura, jer će uskoro, tamo gdje je najneophodnije, početi rekonstrukcija putne mreže.

Ovo je glavni zaključak koji su danas ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić iznijeli nakon zajedničkog sastanka u Gradskoj upravi Trebinja.

"Uskoro ćemo započeti rekonstrukciju puta Trebinje - Ljubinje, vrijednosti oko 12,5 miliona maraka. Relativno brzo počeće prva faza, najkasnije iduće godine, za koju se planira izdvojiti 6,5 miliona. Nećemo govoriti o kilometrima u zbiru, nego ćemo duž cijelog magistralnog pravca, do entitetske granice, raditi tamo gdje je potrebno, s tim što ćemo na pojedinim mjestima raditi i proširenje, s uvođenjem i treće trake na pojedinim krivinama i usponima", precizirao je Trninić, saglasivši se da je neophodno rekonstruisati i put Ljubinje - Stolac, ali će se rekonstrukcija raditi samo do granice s FBiH.

On je potvrdio da su za rekonstrukciju puteva Nevesinje - Berković i Nevesinje - Mostar dolazile različite inicijative o tome šta bi trebalo prioritetnije da se radi.

Ministar je napomenuo i da će biti rekonstruisan i put od Gacka do Foče, gdje će pomoći Republika Srbija, te od Foče do Šćepan Polja, gdje je urađena kompletna dokumentacija, a radi se na eksproprijaciji zemljišta i obezbjeđenju sredstava, dok bi se sami radovi mogli realizovati preko Evropske banke, sa preko 70 miliona evra, ali je potrebno riješiti problem nepostojanja međudržavnog sporazuma s Crnom Gorom oko izgradnje novog mosta.

U samom gradu Trebinju biće nastavljeni radovi na dvije obilaznice - istočne i zapadne, o kojim gradonačelnik Mirko Ćurić kaže da idu planiranom dinamikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije