Društvo

Inspekcija u Agenciji "Kompas tours" Banjaluka, dio novca biće vraćen roditeljima

Inspekcija u Agenciji "Kompas tours" Banjaluka, dio novca biće vraćen roditeljima
Foto: N.N. | Tržišna inspekcija u Agenciji "Kompas tours" Banjaluka, dio novca biće vraćen roditeljima

BANJALUKA - Tržišna inspekcija trenutno vrši kontrolu u Agenciji "Kompas tours" iz Banjaluke, koja je organizovala putovanje i noćenje za učenike petog razreda iz Prijedora koji su se u školi u prirodi na Jahorini razboljeli, potvrdio je Mladen Račić, direktor ove agencije.

Naime u hotelu "Nebojša" na Jahorini su proteklog vikenda odsjeli učenici petog razreda Osnovne škole "Petar Kočić" iz Prijedora, koji su na Jahorinu došli na četvorodnevnu školu u prirodu, ali su se tokom tog perioda razboljeli i čak 18 djece je završilo na infuziji.

Kako je za "Nezavisne novine" rekao Račić od direktorice osnovne škole "Petar Kočić" iz Prijedora dobio je informaciju da se od 91 učenika do sada je stomačne tegobe imalo oko 40 učenika.

"Doktorica koja je putovala sa učenicima je uradila sve što je mogla u hotelskoj sobi. Davala im je oralnu infuziju, a za djecu za koju je ona pretpostavila da im ne može dati pomoć, onda je tu djecu hitna pomoć odvezla do Bolnice 'Srbija', gdje su dobili infuziju", rekao je Račić.

Dodao je da su zdrava djeca odvojena od djece koja su imala stomačne tegobe.

"Svi su jeli istu hranu i učenici ali i učitelji, jer mi u agenciji ne dozvoljavamo da hranu različitu jedu profesori, vozači, vodiči i djeca", kazao je Račić, dodajući da zbog toga pretpostavljaju da se radi o stomačnom virusu.

Na pitanje da li će roditeljima biti vraćen novac, jer djeca nisu na Jahorini provela sva četiri dana koliko je planirano, Račić je rekao da što se toga tiče roditelji ne treba da brinu.

"Naše usluge u smislu broja noćenja nismo izvršili, jednu noć smo se ranije vratili i taj finansijski dio nije uopšte upitan. Mi ćemo uredno roditeljima vratiti novac", istakao je Račić.

Da li će i dalje sarađivati sa hotelom "Nebojša", Račić je odgovorio da će sačekati rezultate provjera koje se vrše u ovom hotelu.

"Sljedeća grupa učenika bi trebala ići u hotel 'Nebojša' na Jahorini 23. maja. Mi ćemo se ravnati prema informacijama koje će službene institucije RS nama dati", zaključio je Račić za "Nezavisne".

Vezane vijesti:

Inspekcija u hotelu "Nebojša", iz predostrožnosti otkazani dolasci djece

Na infuziji završilo 18 osnovaca iz Prijedora, vratili se sa Jahorine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije