Društvo

Turbulentno na izbornoj sjednici Skupštine LU: Dva lovca tvrde da su predsjednici

Turbulentno na izbornoj sjednici Skupštine LU: Dva lovca tvrde da su predsjednici
Foto: N.N. | Turbulentno na izbornoj sjednici Skupštine LU: Dva lovca tvrde da su predsjednici

KOTOR VAROŠ - Milan Vasiljević iz Vrbanjaca izabran je danas za predsjednika Lovačkog udruženja "Uzlomac" Kotor Varoš, ali dosadašnji dugogodišnji lider kotorvaroških lovaca Nedeljko Glamočak tvrdi da je on još na toj funkciji.

Atmosfera je na izbornoj sjednici Skupštine bila poprilično turbulentna, pa su tako Glamočak i njemu lojalni delegati u jednom momentu ustali i otišli iz sale.

Vasiljević u izjavi za "Nezavisne" kaže da je zapelo na tome ko će otvoriti izbornu sjednicu Skupštine, jer predsjednik Skupštine nije došao, a on nema zamjenika.

"Onda smo mi, izabrani delegati, napravili prijedlog da Skupštinu otvori najstariji lovac, što je on odbio, ali je drugi prihvatio, otvorio sjednicu Skupštine i imenovao Radno predsjedništvo. Ostalo je sve išlo svojim tokom", rekao je Vasiljević.

Po njegovim riječima, od ukupno 63 delegata, nekolicina njih zbog ranije preuzetih obaveza nije ni došla, a dio je izašao prije glasanja, tako da ih je ostalo 38, i svi su glasali za njega. Vasiljević najavljuje unapređenje lovstva u Kotor Varošu kroz gradnju objekata, druženja, promociju i slično.

Njegov protivkandidat Nedeljko Glamočak, s druge strane, tvrdi da nije bilo uslova za održavanje jučerašnje sjednice Skupštine Lovačkog udruženja "Uzlomac".

"Delegati koji su ostali na sjednici nisu verifikovani jer nije bilo predsjednika da sazove redovnu sjednicu Skupštine. Biće sazvan Sabor lovaca koji će utvrditi dalje aktivnosti Udruženja. Ja sam još predsjednik dok god me ne razriješi Skupština ili Sabor lovaca", rekao je Glamočak, inače visoki funkcioner SDS-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Međutim, Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza RS, poručuje da su lovci iz Kotor Varoša po svojoj volji izabrali predsjednika Lovačkog udruženja "Uzlomac" Milana Vasiljevića.

"Po informacijama koje imam, sprovedeni su izbori u svim sekcijama i bila je zakazana redovna izborna sjednica Skupštine. Onog momenta kada je Glamočak vidio da nema podršku među lovcima, napravljena je varijanta da predsjednik Skupštine obavijesti lovce da nije u mogućnosti da prisustvuje sjednici Skupštine", rekao je Minić.

Po njegovim riječima, postavlja se logično pitanje...

"Ako Statut Lovačkog saveza RS predviđa da ja kao predsjednik imam potpredsjednike, da ih ima predsjednik Skupštine, da predsjednik Skupštine Ujedinjenih nacija ima potpredsjednike, zašto ih nema samo u kotorvaroškom Udruženju lovaca", pita Minić.

Dodaje da su, po informacijama kojima  raspolaže, izbori sprovedeni u fer i demokratskim okolnostima, a Vasiljević ima ogromnu podršku većine lovaca. Glamočak je, inače, bio tri mandata predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije