Društvo

Pratite nas na Google news

U Banjaluci obilježen "Oktobar mjesec borbe protiv karcinoma dojke"

U Banjaluci obilježen "Oktobar mjesec borbe protiv karcinoma dojke"
Foto: Srna | U Banjaluci obilježen "Oktobar mjesec borbe protiv karcinoma dojke"
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ukazala je na značaj podizanja svijesti stanovništva u Srpskoj o važnosti redovnih zdravstvenih pregleda radi prevencije, pravovremenog otkrivanja i liječenja karcinoma dojke.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da svi zajedno u Srpskoj moraju da rade na tome, jer ova bolest sve više "napada" i mlađu populaciju.

"Žene treba da vode više računa o svom zdravlju, jer su najviše podložne ovoj bolesti. Mi treba da pomažemo i na način podizanja svijesti o karcinomu dojke uz poruku ženama da imaju hrabrosti da idu na preglede, jer je sve jednostavnije liječiti, ako se na vrijeme otkrije", rekla je Cvijanovićeva na obilježavanju Mjeseca borbe protiv raka dojke, koji je organizovao Savez žena oboljelih od karcinoma dojke od ove bolesti "Iskra".

 Cvijanovićeva je danas na Trgu Krajine u Banjaluci zajedno sa javnim ličnostima i predstavnicima "Iskre" dijelila građanima cvijeće i letke u kojima su važne informacije o prevenciji raka dojke.

Ona je poručila da svi moraju voditi računa o zdravlju, te napomenula da su nevladin sektor i civilno društvo i na ovom planu partner institucija s ciljem poboljšanja uslova za liječenje ljudi.

U tom smislu, dodala je Cvijanovićeva, širom Srpske napravljene su brojne bolnice i renovirani domovi zdravlja.

"Te aktivnosti nastavljamo tamo gdje je potrebno, radimo i na edukaciji zdravstvenih radnika, povećavamo plate. To je sveobuhvatna akcija", objasnila je Cvijanovićeva.

Na Trgu Krajine bili su brojni ministri u Vladi Srpske, predstavnici Gradske uprave Banjaluka, javne ličnosti i građani.

Oktobar je mjesec tokom kojeg se širom svijeta promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom svijeta.

Međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke obilježava se s ciljem ukazivanja na rasprostranjenost te bolesti i podizanja svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja, te mogućnostima pravovremenog započinjanja liječenja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije