Društvo

U Banjaluci počeo seminar "Ekonomsko osnaživanje mladih"

U Banjaluci počeo seminar "Ekonomsko osnaživanje mladih"
Foto: PR | U Banjaluci počeo seminar "Ekonomsko osnaživanje mladih"

BANJALUKA – Seminar "Ekonomsko osnaživanje mladih", namijenjen za sve studente i učenike završnih razreda srednjih škola, počeo je danas u Banjaluci i trajaće do subote, 7. Oktobra.

Trodnevni seminar u organizaciji Omladinske asocijacije “Akta” će, uz brojne predavače i interaktivne radionice, približiti zamršeni ekonomski svijet mladima i spremiti ih za njegove buduće izazove.

Svi participanti će u sklopu seminara savladati osnovne vještine pregovaranja, javnog obraćanja, kao i prezentovanja ideja potencijalnim investitorima. Takođe, učesnici će kroz predavanja i radionice biti upoznati s procesima registracije pravnih lica, pisanju projektnih prijedloga i komuniciranju sa strankama, te naučiti više o poslovnim djelatnostima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, što je znanje od velike važnosti na današnjem tržištu.

Kako ne bi sve bila pusta teorija, obezbjeđeno je da na seminaru govore afirmisana imena regionalnog preduzetništva i podijele svoja iskustva i savjete mladih učesnicima.

Po zarvšetku seminara svim učesnicima će se dodijeliti certfikati za uspješno pohađanje, ali i profesionalno standardizovane biografije u elektronskoj i štampanoj formi, na srpskom i engleskom jeziku.

Omladinska asocijacija “Akta” ističe da će biografije i certifikati naići na praktičnu primjenu u budućim poslovnim i obrazovnim avanturama učesnika, a stečena znanja doprinijeće njihovom ekonomskom osnaživanju.

Ovaj seminar, sponzorisan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, održava se u poslovnoj sali hotela “Bosna”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije