Društvo

U Banjaluci se uveliko spremaju za dolazak "Ryanaira": Štrajk neće odgoditi letove

U Banjaluci se uveliko spremaju za dolazak "Ryanaira": Štrajk neće odgoditi letove
Foto: Ilustracija | U Banjaluci se uveliko spremaju za dolazak "Ryanaira": Štrajk neće odgoditi letove
N.N.

BANJALUKA - Iako je u "Ryanairu", najvećoj evropskoj niskotarifnoj avio-kompaniji, u toku najveći štrajk od osnivanja, na banjalučkom aerodromu smatraju kako se to ni na koji način neće odraziti na budući posao s njima.

Podsjećamo, piloti irske kompanije, nezadovoljni uslovima rada, prije nekoliko dana stupili su u generalni štrajk u pet zemalja, što je uzrokovalo otkazivanje ukupno 396 letova. Štrajk je direktno pogodio oko 50.000 putnika.

"Mislim da to neće uticati na nas jer letovi kreću od kraja oktobra", kazao je Duško Kovačević, direktor "Aerodroma RS", podsjetivši da su u pitanju letovi za Brisel, Stokholm i Memingen.

Iako nema podatke o broju prodatih karata, on kaže da taj posao ide dobro, a da su u "Ryanairu" povodom toga izrazili zadovoljstvo.

On je sve zainteresovane pozvao da redovno prate veb-stranicu avio-kompanije, jer na njoj mogu da pronađu brojne popuste i pogodnosti kada su letovi za ove tri destinacije u pitanju.

"Karte za ove tri destinacije se mogu kupiti i po cijeni od 17 evra, dok su u početku bile 19,90. Stalne su akcije i cijene su niže nego na promotivnim materijalima", kazao je Kovačević. 

Inače, broj putnika će odrediti dalju sudbinu ovih destinacija pa je kvalitetna promocija nešto što se nameće kao prioritet. Upravo o tom pitanju je danas na aerodromu održan sastanak između rukovodstva i resornih ministara, a kojem su prisustvovali i predstavnici turističkih zajednica.

Formirana je neformalna radna grupa u koju su uključene turističke organizacije gradova i opština, Savez opština i gradova, Privredna komora, poslodavci, resorna ministarstva, ambasade BiH.

"Pokušaćemo kroz budžet da izdvojimo posebna sredstva za promociju banjalučkog aerodroma. Mi iz Ministarstva trgovine i turizma RS smatramo da bez ozbiljnog marketinškog pristupa nema ni promocije, ne samo aerodroma, nego i svih drugih destinacija u RS. Ovdje je potrebna dobra sinergija i to smo i dogovorili", kazao je resorni ministar Predrag Gluhaković.

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, kaže kako se posao neće završiti onda kad letovi otpočnu.

"Cilj nam je da to traje. Moramo intenzivirati propagandu, uključiti dijasporu i turiste i sigurno je da se nećemo zadržati samo na ovom obimu, već da će se to širiti. Već iduće godine imaćemo drugačiju sliku na banjalučkom aerodromu", kazao je on.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije grada Banjaluka, kazala je kako ova organizacija već radi na promociji najavljenih letova te da Banjaluka ima mnogo šta da ponudi turistima.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

GoranB

Piloti štrajkuju, ali će štrajk prestati odmah nakon izbora. Tako su na ovom sastanku odlučila dva ministra i direktor aerodroma. Vrba i na njoj svirala.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije