Društvo

U Banjaluci snijeg pratila grmljavina

U Banjaluci snijeg pratila grmljavina
U Banjaluci snijeg pratila grmljavina

BANJALUKA - U Banjaluci je večeras napadalo novih 10 centimetara snijega, koji je sat vremena padao jakim intenzitetom i bio praćen grmljavinom i sijevanjem, što je rijetka vremenska pojava na ovim područjima u zimskom periodu, rečeno je u Hidrometeorološkog zavodu Republike Srpske.

Dežurni hidrometeorolog ističe da se ovaj nalet snijega, čiji je maksimum bio oko 17 časova u banjalučkom regionu, premješta ka sjeveroistoku i sada je negdje oko Broda.

"Dobra stvar je da nalet snijega prolazi. Ove snježne padavine su bile slične pljusku, jer je bilo čak i grmljavine i sijevanja, što je rijetka pojava u zimskom periodu kod nas", kažu u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.

Prije Banjaluke, jače snježne padavine su bile u Prijedoru, dok u Doboju pada ledena kiša, a na jugu kiša.

"Snježno nevrijeme se premješta preko naše teritorije i odlazi ka Hrvatskoj i Srbiji. Ovako burne vremenske prilike posljedica su toplijeg vazduha na visini, dok je dolje ostalo hladno", kažu u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.

Meterolozi očekuju da će snijeg padati i noćas i sutra ujutro, s tim što će biti slabijeg intenziteta, dok se prestanak padavina očekuje sutra od sredine dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije