Društvo

U Beogradu predstavljena knjiga "Naoružavanje istinom za Republiku Srpsku" (FOTO)

U Beogradu predstavljena knjiga "Naoružavanje istinom za Republiku Srpsku" (FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | U Beogradu predstavljena knjiga "Naoružavanje istinom za Republiku Srpsku"

U Beogradu je predstavljeno dvojezično uporedno srpsko-kinesko izdanje knjige "Naoružavanje istinom za Republiku Srpsku", autora Milana Ljepojevića.

Knjiga govori o stradanju Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, ali i odbrani Dejtonskog mirovnog sporazuma od pokušaja falsifikovanja na neustavan način.

Osim na srpskom, knjiga je ranije objavljena i na ruskom jeziku.

Njeno izdavanje i prevod na kineski jezik podržao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a knjiga će biti dostupna u elektronskoj i štampanoj formi.

Ljepojević je rekao da je njegov odgovor na pitanje zašto je knjigu preveo na kineski jezik isti kao i na pitanje zbog čega je prevedena na ruski.

“Razlog je želja i potreba da veliki kineski narod spozna istinu o nama Srbima, baš kao i naši prijatelji Rusi. Kineski narod je isto kao i ruski - veliki narod koji razumije Srbe i srpsku burnu, herojsku i stradalničku prošlost”, rekao je Ljepojević i dodao da se drugi dio odgovora na ovo pitanje krije u njegovoj spoznaji da nije tačno ono što je Srbima nametano nakon pada Berlinskog zida o razlozima i korijenima nerazumijevanja Zapada prema srpskom narodu.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da je promocija u funkciji istine o Republici Srpskoj i stradanju srpskog naroda, kao i da doprinosi u borbi sa izazovima i iskušenjima sa kojima se danas suočavaju Republika Srpska, Srbija i Srbi u cjelini.

“Republika Srpska i srpski narod izloženi su velikim pritiscima. Kada nam otimaju našu južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju i napadaju teritorijalni integritet Republike Srpske jako je važno da se borimo za istinu i da se tome odupremo, čemu ova knjiga i te kako doprinosi”, rekao je Cicović, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije