Društvo

Pratite nas na Google news

U BiH tokom vikenda pretežno oblačno

U BiH tokom vikenda pretežno oblačno
Foto: N.N. | U BiH tokom vikenda pretežno oblačno
N.N.

Tokom vikenda u BiH se očekuje pretežno oblačno vrijeme, u jutarnjim časovima u nizinama s kišom, a rijetko i sa susnježicom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

Prognoza za veće gradove

Sarajevo 5ºC

Banjaluka 6ºC

Bijeljina 5ºC

Bihać 6ºC

Livno 5ºC

Mostar 10ºC

Zenica 6ºC

Trebinje 11ºC

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije