Društvo

U Bolnici "Srbija" 14 pacijenata nakon operacije katarakte dobilo upalu

U Bolnici "Srbija" 14 pacijenata nakon operacije katarakte dobilo upalu
Foto: Arhiva/Ilustracija | U Bolnici "Srbija" 14 pacijenata nakon operacije dobilo upalu

​ISTOČNO SARAJEVO – U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu 14 pacijenata je nakon operacije katarakte dobilo upalu unutrašnjosti očne jabučice, potvrđeno je "Nezavisnim" iz ove zdravstvene ustanove.

Kako je rekao Nebojša Šešlija, direktor Bolnice "Srbija", najbitnije je da su pacijenti odreagovali na terapiju koja im je data nakon dobijanja upale.

"Nema potrebe da se pacijenti šalju dalje i neće biti nikakvih posljedica po njihov vid ili bilo kakvih drugih nuspojava. Da je bilo potrebe, pacijente bi poslali dalje i uradili bismo sve u interesu njihovog zdravlja. U toku su sve analize na mikrobiologiji što se tiče površina, rastvora i aparata koji su korišteni taj dan i čekamo rezultate tih analiza. To se desilo prije oko sedam dana. Prethodnih dana rađene su operacije iz ovog tipa i sve je prošlo uredno. Očekujemo da u toku ove sedmice dobijemo rezultate iz mikrobiologije, te ćemo te iste analize poslati na eksternu kontrolu kako bi bili potpuno sigurni u te rezultate", naglasio je Šešlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije