Društvo

U Domu zdravlja Banjaluka do sada dato 88.997 vakcina

U Domu zdravlja Banjaluka do sada dato 88.997 vakcina
Foto: Ilustracija | U Domu zdravlja Banjaluka do sada dato 88.997 vakcina

BANJALUKA - Procenat vakcinisanih u Banjaluci nije zadovoljavajući i do sada su zdravstveni radnici Doma zdravlja dali 88.997 vakcina protiv kovida 19, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Riječ je vakcinama različitih proizvođača koje su date od 10. marta do 4. novembra.

"Sa obje doze vakcina imunizovano je 42.892 lica, dok je prvu dozu primilo 3.213 lica. Trenutno se u procesu vakcinacije sa jednom ili obje doze nalazi 46.104 lica", navode iz Doma zdravlja.

U timovima porodične medicine, uključujući i privatne ambulante porodične medicine u Banjaluci registrovano je oko 157.000 lica starijih od 18 godina.

"S obzirom na ukupan broj vakcinisanih i registrovanih lica starijih od 18 godina obje doze je primilo 42.892 lica, što iznosi 27,3 odsto, dok je u procesu vakcinacije trenutno 46.104 lica ili 29,4 odsto stanovništva Banjaluke", navode iz Doma zdravlja i dadaju da se ovaj procenat odnosi samo na lica koja su vakcinisana u Domu zdravlja u Banjaluci.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da, prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, procenat vakcinisanih punoljetnjih lica u svim ustanovama koje sprovode proces vakcinacije, u Banjaluci je oko 35 odsto, uz napomenu da nisu uzeta u obzir lica vakcinisana van Republike Srpske.

Iz ove zdravstvene ustanove podsjećaju da su 28. oktobra započeli vakcinaciju trećom /buster/ dozom, koja se može primjenjivati kod lica kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest mjeseci, bez obzira na vrstu vakcine koju su primile.

Od 3. juna se odvija i vakcinaciju nepokretnih osoba putem mobilnih timova i do sada je dato 445 doza, a obuhvaćeno je 275 lica.

Iz banjalučkog Doma zdravlja apeluju na građane da se vakcinišu protiv virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije