Društvo

U FBiH će propasti više od 200.000 doza vakcina

U FBiH će propasti više od 200.000 doza vakcina
Foto: Tanjug/AP | U FBiH će propasti više od 200.000 doza vakcina

SARAJEVO - Više od 200.000 doza vakcina protiv virusa korona propašće u skladištu Zavoda za javno zdravlje Federacije BiH, jer im krajem ovog mjeseca ističe rok.

Direktor Federalnog zavoda za javno zdravlje Siniša Skočibušić rekao je novinarima da rok ističe za 200.000 doza astra zeneka vakcina i 1.300 doza vakcina sinovak.

Skočibušić je naveo da je do sada u Federaciji BiH (FBiH) svega 22 odsto stanovništa revakcinisano, dok je 25 odsto primilo samo prvu dozu.

"Mi težimo zapadnoevropskom načinu vakcinisanja, a to znači 80 odsto. Veliki je posao pred nama, ali je i velika odgovornost na svakome od nas", poručio je Skočibušić.

On je najavio da u BiH sutra stiže kontingent od 60.000 doza vakcine moderna, koje je donirala Hrvatska, prenose federalni mediji.

"FBiH će biti isporučeno 40.000 doza i očekuje se da će za desetak dana, nakon svih dozvola, otpočeti njihova distribucija", rekao je direktor Federalnog zavoda za javno zdravlje.

Skočibušić je potvrdio da još nije stiglo 500.000 doza vakcine "fajzer", koje su donirale SAD i za koje je uplaćen transport iz Njujorka za Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije