Društvo

U Foči sahranjen ubijeni dječak

U Foči sahranjen ubijeni dječak
Foto: Pixabay/Myriams-Fotos | U Foči sahranjen ubijeni dječak

FOČA - Neutješni roditelji, prijatelji, rodbina i komšije oprostili su se danas od devetogodišnjeg dječaka L. M. koji je sahranjen na fočanskom groblju Barakovac.

Tuga, šok i nevjerica ne jenjavaju u ovoj opštini, koju je u nedjelju potresao nezapamćen zločin, kada je Borivoje Tešović (54) ubio devetogodišnjeg dječaka, a potom likividiran jer je pokušao baciti bombu na policiju.

Tešović je mjesecima najavljivao da će nekoga ubiti, međutim, niko ga nije ozbiljno shvatao. Sada su mnogi ogorčeni i žale zbog toga, posebno ako se uzme u obzir da je Tešović imao ozbiljnih psihičkih problema i bio agresivan.

Njegovu dijagnozu potvrdila je i njegova porodična doktorica Dijana Perišić, koja je rekla da je imao psihijatrijsku dijagnozu i liječen je ambulantno u Domu zdravlja sa kontrolnim pregledima kod psihijatra i neuropsihijatra u Univerzitetskoj bolnici Foča.

"Povratna informacija od nadležnog psihijatra meni bilo je propisivanje terapije bez preporuke o nekom vidu stacionarnog liječenja. On je uzimao recepte za tu psihijatrijsku dijagnozu i za još nekoliko dijagnoza pored, ali nemamo uvid da li je te lijekove konzumirao", pojasnila je Perišićeva.

U Centru za socijalni rad su, navodeći samo inicijale, potvrdili da je Tešović bio njihov korisnik, a duži niz godina ostvarivao je pravo na tuđu njegu i pomoć, druga grupa.

Direktor centra Snežana Golijanin rekla je da to zakonsko pravo ostvaruju skoro sva lica sa nekim poremećajem, na osnovu ocjene njihove funkcionalnosti koju daje ljekarska komisija.

Danas je u Foči proglašen Dan žalosti, a tu odluku donio je načelnik Milan Vukadinović.

Tešović je u nedjelju na lokalnom putu u mjestu Zavait ubio devetogodišnjeg dječaka, koji se sa ocem nalazio u automobilu, a pred koje je izašao sa puškom i zapucao kada vozilo nije uspio zaustaviti.

Otac nastradalog dječaka iz straha nije htio da zaustavi automobil, nakon čega je Tešović, kako pišu mediji ispalio samo jedan hitac.  Taj metak je dječaka pogodio u glavu i na licu mjesta usmrtio.

Kako saznajemo prije ove nesreće, Tešović je već od jutarnjih časova naoružan šetao ulicama i plašio stanovnike Foče.

(Glas Srpske)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije