Društvo

U Kotor Varošu od sutra liječenje udisanjem vazduha iz košnice

U Kotor Varošu od sutra liječenje udisanjem vazduha iz košnice
Foto: N.N. | U Kotor Varošu od sutra liječenje udisanjem vazduha iz košnice

BANJALUKA - U Kotor Varošu će sutra biti otvoren centar za liječenje udisanjem vazduha iz košnice, drugi ovog tipa u Republici Srpskoj, a prvi sa masažnom terapijom, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Otvaranju inhal-centra prisustvovaće predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Zdenko Sakan, načelnik opštine Kotor Varoš.

Centar je urađen prema projektu Ministarstva i Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

"Ovaj inhal-centar, osim komora za inhalaciju, imaće i posebnu komoru za masažnu terapiju", saopšteno je iz Ministarsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Prvi api inhal-centar otvoren je u junu prošle godine u Pervanu kod Banjaluke, u domaćinstvu porodice Milojević.U ovom centru dostupna je terapija vazduhom iz košnice. Riječ je o apiterapeutskoj metodi koja poboljšava imuni odgovor organizma, liječi različita stanja i oboljenja, te pogoduje očuvanju zdravlja.

Api komore su drvene kućice u kojima oboljeli sjede i uz pomoć cjevčica udišu ljekoviti vazduh iz košnice.

Na Balkanu ovu vrstu liječenja praktikovali su jedino Slovenci, a u Evropi u apiterapiji vodeće su Bugarska, Njemačka i Austrija.

Sutrašnje otvaranje centra u Kotor Varošu biće upriličeno u Pčelarskom gazdinstvu "Vasić", u Vidovdanskoj ulici 32, sa početkom u 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije