Društvo

U RS suvi kolovozi, u FBiH odroni

U RS suvi kolovozi, u FBiH odroni
Foto: N.N. | U RS suvi kolovozi, u FBiH odroni

BANJALUKA - Na području Trebinja i Mrkonjić Grada kolovozi su mokri, a na ostalim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj za sada odvija po suvim kolovozima, dok su u Federaciji Bih učestali odroni kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar i Bugojno-Novi Travnik.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se zbog sanacionih radova saobraća uz izmijenjen režim vožnje i obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja, a zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor danas od 9.00 do 16.00 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj, dok će se sutra od 8.00 do 16.00 časova odvijati naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, sekcija "Prnjavorska petlja", izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko distrikta i granica Republike Srpske/Brčko distrikta-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, na dionici Ukrina-Gornja Vijaka i na putu Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom signalizacijim.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Banjaluke zbog radova na podzemnoj infrastrukture u okviru izgradnje spoja Istočnog tranzita, od sutra, u Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice, biće obustavljen saobraćaja za sva vozila u narednih 15 dana.

Za vrijeme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajana signalizacija, a vozačima je upućena molba za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja.

Zbog radova u okviru izgradnje puta za Priječane, od sutra, svakim radnim danom i subotom u vremenu od 8.00 d0 16.00 časova biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse u narednih 30 dana.

Na području Federacije BiH na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova danas će se na Zapadnom prilazu Sarajevu /smjer Ilidža-Blažuj/, saobraćati usporeno-jednom trakom.

U jutarnjim satima u višim planinskim predjelima smanjena je vidljivost zbog magle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije