Društvo

U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije
Foto: N.N. | U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

U Sarajevu je održan IV Međunarodni i interdisciplinarni Kongres Geštalt psihoterapije, a tema je bila "Ljubav i stanje sadašnjeg čovjeka".

Na Kongresu su bili prisutni stručnjaci, kako iz Geštalt psihoterapije tako i drugih terapijskih pravaca iz preko dvadeset država svijeta, a predavanja je uživo pratilo 220 učesnika, uz još 500 njih koji su kongres gledali putem Zoom platforme. 

Organizacija IV Kongresa pripala je Institutu Psihointegrum iz Sarajeva, uz podršku kompanije Mozzart i Instituta za populaciju i razvoj.

Nakon prethodno uspješno organizovanih kongresa u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, kongres je održan i u Sarajevu u organizaciji EGN Mreže evropskih akreditiranih instituta za edukaciju iz geštalt psihoterapije iz Hrvatske, Malte, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

"Sama činjenica da se Kongres održao i uživo i na online platformi ukazuje da je želja za znanjem, zajedništvom i kreiranjem jača od straha kojem smo izloženi zbog situacije u kojoj smo se svi našli, a koja je prouzrokovana pandemijom COVID-19. Zahvalni smo mnogo kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji ovog velikog događaja", kaže Sanela Selmanović Podrug, direktorica Društva za obrazovanje i usluge "Psiho - Integrum" Sarajevo.

Tokom trodnevnog događaja organizovana su ukupno 22 plenarna predavanja, kao i 13 radionica na kojima je govorilo ukupno 41 renomirno ime iz svijeta psihoterapije, psihijatrije i drugih oblasti kao što su kultura, religija i dr.

Na samom kraju je najavljen V Kongres Geštalt psihoterapije koji će biti održan u periodu od 21. do 24. septembra 2023. godine na Malti.  

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije