Društvo

U Sarajevu održani protesti "Borba za život"

U Sarajevu održani protesti "Borba za život"
Foto: Fena/Harun Muminović | U Sarajevu održani protesti "Borba za život"

SARAJEVO - Mirna protestna šetnja pod nazivom "Borba za život", organizovana je danas u Sarajevu.

Nezadovoljni izostankom adekvatnog odgovora nakon prethodnih protesta, organizator pokret "Ženski marš - borba za život" današnjim protestima želi još jednom uputiti vlastima i svim odgovornima apel da, kako su rekli, rade svoj posao.

Od državnih i federalnih parlamentaraca zahtijevaju smjenu Savjeta ministara BiH i Vlade FBiH te imenovanje novih saziva izvršne vlasti, koji će u roku od 14 dana predstaviti jasan i sprovodiv akcioni plan borbe protiv pandemije virusa korona i upravljanja krizom.

Maja Gasal Vražalica, koja se obratila u ime organizatora protesta, podsjetila je da su ranije vlastima dali rok do 13. aprila da reaguju, nabave vakcine i ispune ostale uslove, ali se, kazala je, niko nije oglasio.

Ona je takođe istakla da protesti nisu samo zbog vakcina, nego je riječ o protestima "za dostojanstveniji život". Ističe da nije više bitno ko je vlast, a ko opozicija, ocjenjujući da se nijedna vlast nije bavila pandemijom.

Smatra takođe da u BiH kolaps zdravstvenog, obrazovnog i ekonomskog sistema nije tema o kojoj se govori, ne pronalaze se rješenja kako da se stanje popravi, "nego se govori o novim sukobima i ratovima".

Prisutnima se obratio i Bakir Nakaš, koji je ovom prilikom rekao da političari koji ne znaju nabaviti vakcine treba da se sklone, kako bi došli oni koji znaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije