Društvo

U Srpskoj 85 novozaraženih, preminule dvije osobe

U Srpskoj 85 novozaraženih, preminule dvije osobe
Foto: Arhiva / Ilustracija | U Srpskoj 85 novozaraženih, preminule dvije osobe

BANJALUKA - U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 548 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 85 osoba, dok su od posljedica bolesti preminule dvije osobe.

Kada je riječ o zaraženima, radi se o 43 muške i 42 ženske osobe, od kojih je 6 mlađe, 44 srednje i 35 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Banjaluke, po šest iz Bijeljine, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada, pet iz Trebinja, po četiri iz Doboja, Nevesinja i Pala, po tri iz Kozarske Dubice, Foče i Čajniča, po dvije iz Bileće, Broda, Višegrada, Dervente, Laktaša, Modriče, Prnjavora, Srpca i Ugljevika i po jedna osoba je iz Istočne Ilidže, Istočnog Drvara, Novog Grada, Oštre Luke, Petrova, Rogatice, Sokoca, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljenasu dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Petrova i Han Pijeska.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.597 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.608 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 45.168 osoba, a testirano je ukupno 270.239 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 455, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 180, a u ostalim bolnicama 275. Na respiratoru su 43 osobe (18 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 25 u ostalim bolnicama). 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.615 osoba, a nadzor je završen kod 188.133 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije