Društvo

U Srpskoj koronom zaraženo 106 osoba, preminule dvije osobe

U Srpskoj koronom zaraženo 106 osoba, preminule dvije osobe
Foto: Pixabay | U Srpskoj koronom zaraženo 106 osoba, preminule dvije osobe

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 196 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 106 osoba.

Radi se o 39 muškarca i 67 žena, od kojih je 18 mlađe, 50 srednje i 38 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 40 osoba je iz Banjaluke, 22 iz Bijeljine, po šest iz Bratunca, Srpca i Ugljevika, pet iz Zvornika, četiri iz Prnjavora, po dvije iz Gradiške, Doboja, Laktaša, Lopara, Teslića i Šekovića, po jedna iz Dervente, Modriče, Pelagićeva, Prijedora i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Sokoca i Prijedora.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 117.224 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 6.462 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 436.482 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 181, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 71, a u ostalim bolnicama 110. Na respiratoru su četiri osobe (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije