Društvo

U Srpskoj počinje vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera

U Srpskoj počinje vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera
Foto: Ilustracija | U Srpskoj počinje vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera
Srna

BANJALUKA - Uskoro će početi vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera protiv kovida 19 u organizaciji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Udruženja novinara Srpske, saopšteno je iz ovog udruženja.

Uslov za vakcinaciju je prebivalište u Republici Srpskoj, a ovo pravo ostvaruju novinari, snimatelji i fotoreporteri bez obzira na to da li su članovi ovog udruženja, navedeno je u saopštenju.

Medijske kuće treba da do ponedjeljka, 10. maja, dostave spisak radnika koji ispunjavaju uslove i žele da se vakcinišu na adresu elektronske pošte Udruženja [email protected]

Uz ime, prezime, rubriku novinar/snimatelj/fotoreporter i kontakt telefon neophodno je upisati prvi izbor i zamjensku opciju vakcina dostupnih u Republici Srpskoj, za koju bi se kolege opredijelile, navodi se u saopštenju.

"Nakon što nadležni u Institutu analiziraju spisak, saopštićemo praktične detalje vakcinacije naše grupe uvrštene u prioritetne za zaštitu u Srpskoj", dodaje se u saopštenju Udruženja novinara Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije