Društvo

U Trebinju promovisana knjiga "Borba za Republiku Srpsku"

U Trebinju promovisana knjiga "Borba za Republiku Srpsku"
Foto: N.N. | U Trebinju promovisana knjiga "Borba za Republiku Srpsku"

TREBINJE - Četvrta po redu knjiga srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika "Borba za Republiku Srpsku", koju je priredio Milan Ljepojević, u izdanju "Nezavisnih novina", izazvala je veliku zainteresovanost čitalačke publike u Hercegovini.

U prepununoj sali Muzeja Hercegovine, gdje se večeras knjiga promovisala, Ljepojević i recenzent knjige Franc Sošnja govorili su o cilju izdavanja ove knjige i potrebi borbe za Republiku Srpsku koja još traje i na koju se u knjizi poziva.

"Ono što je u prošloj godini uradio Milorad Dodik, kao i ono što radi i što će raditi i u budućnosti sigurno se može nazvati upravo ovim naslovom – Borba za republiku, a takvo njegovo djelo i angažman su građani ocijenili i na proteklim izborima, dajući mu nesebičnu podršku rekoradnim brojem  glasova", kazao je u Muzeju Hercegovine Ljepojević.

On napominje da knjiga sadrži govore Milorada Dodika iz kampanje iz 2018. godine, od prve konvencije kojom je kampanja i otvorena, pa sve do zadnje početkom oktobra, a sadrži i foto-galeriju, izborne rezultate, te izjave koje su o Dodiku davala značajna imena, poput Emira Kusturice, Sergeja Lavrova, Vladimira Putina, Anrija Livnea i drugih.

"Po meni je najznačajnija poruka Mirorada Dodika da će, ako želimo da Republika Srpska bude država, za to biti presudna snaga našeg uvjerenja, te da nam niko ništa neće dati ako mi to sami ne uzmemo i da nam niko ništa neće moći ako budemo jedinstveni, što je druga njegova snažna poruka”, istakao je Ljepojević.

Dodaje da u Republici Srpskoj ima toliko dešavanja koja daju ogroman materijal za pisanje knjiga, a da su Dodikovi govori samo dio poruka kojih bi se trebali držati svi koji vole i žele očuvati Republiku Srpsku.

Recenzent knjige Franc Sošnja, međutim, kaže da je borba za Republiku Srpsku počela još od njenog nastanka i da će još dugo trajati, ali srpski narod ne smije pokleknuti u toj borbi.

"Ova borba traje od formiranja Republike Srpske i još uvijek traje, a ova knjiga govori samo o jednom periodu, periodu vođenja predizborne kampanje, gdje se kroz govore Milorada Dodika vodi borba za istinu u tih mjesec dana, u neposrednom kontaktu sa narodom", pojasnio je Sošnja.

Navodi da knjiga čitalačku publiku upućuje na to kako treba da se borimo za Republiku Srpsku, jer bez Republike Srpske, kako dodaje, ne bi bilo ni nas na ovim prostorima.

Knjiga "Borba za Republiku Srpsku" promovisana je 3. jula u Banjaluci, nakon koje je 24. septembra promovisana u Beogradu, a nakon Trebinja slijedi njeno predstavljanje u Beču i nekim njemačkim gradovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije