Društvo

Pratite nas na Google news

U Tuzlanskom kantonu povećan priliv ilegalnih migranata od 16. maja

U Tuzlanskom kantonu povećan priliv ilegalnih migranata od 16. maja
Foto: Arhiva | U Tuzlanskom kantonu povećan priliv ilegalnih migranata od 16. maja
Srna

TUZLA - Intenzitet dolaska ilegalnih migranata na područje Tuzlanskog kantona od 16. maja ponovo se pojačava, navedeno je u informaciji o aktuelnoj situaciji u vezi sa migrantima, koji je danas prihvatila Vlada Tuzlanskog kantona.

U skladu sa tom činjenicom Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije Tuzlasnkog kantona kontinuirano preduzimaju službene mjere i radnje, s ciljem održavanja povoljnog stanja bebjednosti.

S obzirom da Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Tuzla, zbog situacije u vezi sa virusom korona, od kraja marta ne vrši registraciju migranata, policijski službenici su tokom mjeseca maja pronašli i evidentirali oko 900 migranata, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente.

Prema državi porijekla pronađenih migranata, policijski službenici su, na osnovu podataka koje o sebi daju migranti, došli do saznanja da najviše migranata dolazi iz Pakistana 484, Afganistana 233, Bangladeša 46, Iraka 45, Sirije 30, Alžira šest, Maroka četir, Libije i Indije po tri i Irana dva migranta.

U toku maja evidentirana su dva bezbjednosno interesantna događaja u kojim su učestvovali migranti, navodi se na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije