Društvo

U Zeničko-dobojskom kantonu i naredne sedmice onlajn nastava

U Zeničko-dobojskom kantonu i naredne sedmice onlajn nastava
Foto: N.N. | U Zeničko-dobojskom kantonu i naredne sedmice onlajn nastava

SARAJEVO - U Zeničko-dobojskom kantonu i naredne sedmice biće izvođena onlajn nastava.

Ovu odluku donio je kantonalni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić nakon konsultacija sa ministrom zdravstva Adnanom Jupićem.

Kozlić je potvrdio da će Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona sutra razmatrati postojeće mjere protiv širenja virusa korona, te uputiti prijedlog mjera na usvajanje kantonalnoj Vladi, saopšteno je iz pres-službe ovog kantona.

On je najavio da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta naredne sedmice sagledati modele nastavka izvođenja nastave, uzimajući u obzir obaveze maturanata prema završnim ispitima, koji bi trebali da budu realizovani u školi.

Kozlić je naglasio da se epidemiološka slika popravlja, ali da će mjere u vezi sa načinom izvođenja nastave biti popuštane postepeno kako ne bi došlo do pojave novih žarišta.

"Zdravlje učenika i osoblja zaposlenog u školama je na prvom mjestu i time se rukovode Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport", rekao je Kozlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije