Društvo

U hajci na vuka 300 lovaca

U hajci na vuka 300 lovaca
Foto: N.N. | U hajci na vuka 300 lovaca

SANSKI MOST - Članovi Lovačkog društva "Sana" organizovali su u proteklu subotu veliku hajku na vukove u kojoj je sudjelovalo oko 300 njihovih članova i ona se odvijala na lokalitetu planine Mrežnica. Prema riječima Senada Kljajića, predsjednika ovog udruženja, radi se o zaštićenom području koje služi za uzgoj i razmnožavanje divljači, gdje je zabranjena svaka vrsta lova.

"U posljednjih nekoliko mjeseci evidentirali smo dva vučja čopora na ovom prostoru, zbog čega su ugroženi sitnija divljač i njeno razmnožavanje. Zbog toga smo iskoristili dolazak lijepog vremena da organizujemo hajku na ove predatore", kazao je Kljajić.

On je istakao kako je povećano prisustvo vukova vjerovatno razlog njihovih migracija na područje planine Grmeč iz drugih područja Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske.

"Naš cilj je bio da ih otjeramo u viša planinska područja kako bismo na taj način zaštitili sitnije životinje, a posebno srneću divljač", kazao je Kljajić. Na povećano prisustvo vukova u posljednja tri mjeseca upozoravali su i stanovnici nekoliko podgrmečkih sela, s obzirom na to da su se ovi šumski predatori u nekoliko navrata približavali domaćinstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije