Društvo

U julu otkriveno 25 migranata

U julu otkriveno 25 migranata
Foto: N.N. | U julu otkriveno 25 migranata

PALE - Na području nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u julu je pronađeno 25 ilegalnih migranata, a nadležnom tužilaštvu podneseni su izvještaji protiv tri lica zbog krijumčarenja ljudi, izjavio je danas načelnik ove policijske uprave Branimir Šehovac.

"Policijski službenici, u skladu sa zaključcima koordinacionog tijela za praćenja kretanja ilegalnih migrana preko teritorije Republike Srpske, sprovodiće i u narednom periodu planirane mjere poštujući zakonske odredbe i principe humanosti", rekao je Šehovac na konferenciji za novinare.

On je ocijenio da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Istočno Sarajevo zadovoljavajuće.

Šehovac je rekao da je u julu na području Uprave rasvijetljeno više težih krivičnih djela, kao i jedno ubistvo zbog kojeg je nadležnom tužilaštvu podnesen izvještaj protiv tri lica.

On je podsjetio da je u julu formirana Policijska stanica Istočna Ilidža, ističući da njeni pripadnici u potpunosti izvršavaju sve poslove i zadatke.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro rekao je da su u proteklom mjesecu evidentirana 22 narušavanja javnog reda i mira, ali ne u većem obimu. Podnesena su četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručena 32 prekršajna naloga.

On je dodao da se u julu dogodilo 79 saobraćajnih nezgoda, te da je jedno lice poginulo, a registrovano je šest saobraćajnih udesa u kojima je bilo teško povrijeđenih lica.

"Kontrolisano je 2.315 učesnika u saobraćaju i registrovano 1.595 prekršaja. Iz saobraćaja je isključen 71 vozač, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola njih 47", kaže Čvoro.

Prema njegovim riječima, u julu je registrovano pet slučajeva nasilja u porodici.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović kaže da je u izvještajnom periodu od ukupno 47 krivičnih djela najveći broj iz oblasti opšteg kriminaliteta - 34 krivična djela.

"Iz oblasti privrednog kriminaliteta obrađena su četiri krivična djela, te podneseni izvještaji protiv dva lica zbog krivičnih djela pronevjera, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave", dodao je Popović.

On je rekao da je u julu registrovano jedno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, te pronađeno i oduzeto 75,96 grama marihuane, 16 grama kokaina i nekoliko tableta ekstazija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije