Društvo

Pratite nas na Google news

U kasarnu u Blažuju smješteno 330 migranata iz Vučjaka

U kasarnu u Blažuju smješteno 330 migranata iz Vučjaka
Foto: Anadolija | U kasarnu u Blažuju smješteno 330 migranata iz Vučjaka
Srna

SARAJEVO - U kasarnu u Blažuju, kod Sarajeva, jutros je smješteno 330 migranata, potvrdio je za Srnu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

On je rekao da je ukupno stiglo 700 migranata u 14 autobusa, od kojih je 370 smješteno u kasarnu Ušivak u Hadžićima.

Hadžiabdić je dodao da će policija pojačati prisustvo na lokalitetima gdje su smješteni migranti u kasarni Ušivak u Hadžićima i u Blažuju.

Juče je sa područja Unsko-sanskog kantona, iz kampa Vučjak ka Kantonu Sarajevo krenulo ukupno 14 autobusa, od kojih je osam oko ponoći pod jakom policijskom pratnjom stiglo u kasarnu "Ušivak" na području Hadžića, dok je preostalih šest autobusa rano jutros preusmjereno u kasarnu Blažuj.

Akcija sprovođenja migranata u Blažuj je urađena bez najave.

Predsjednik Mjesne zajednice Blažuj Salih Hajdarević rekao je da kamioni od jutros dovoze stvari potrebne za opremanje kasarne za smještaj migranata, prenosi portal Kliks.

Mještani Blažuja su se nedavno pobunili nakon informacije da će kasarna biti pretvorena u prihvatni centar za migrante, a čak su najavljivali i blokadu ulice koja vodi prema objektu.

Opštinska vlast je poručila da zahtjeva od kantona i BiH da osigura bezbjednost lokalnog stanovništva i njihove imovine.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije /IOM/, u prihvatnim centrima u BiH nalazi se 4.000 migranata, ali tačan broj niko ne zna.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije