Društvo

Pratite nas na Google news

U nedjelju na Popovića brdu 246. Grmečka korida

U nedjelju na Popovića brdu 246. Grmečka korida
Foto: N.N. | U nedjelju na Popovića brdu 246. Grmečka korida
Srna

OŠTRA LUKA - Na Popovića brdu kod Oštre Luke u nedjelju, 5. avgusta, biće održana 246. Grmečka korida, tradicionalna manifestacija kojom se završava program obilježavanja "Ilindanskih dana" u ovoj opštini.

Potpredsjednik Organizacionog odbora manifestacije Milan Popović izjavio je da će ove godine po tradiciji biti održane bodljave bikova u teškoj i srednjoj kategoriji.

"Do sada je prijavljeno po osam bikova u teškoj i srednjoj kategoriji. U pauzi borbi održaće se takmičenje u tradicionalnim disciplinama navlačenje konopca i bacanje kamena s ramena, a ekipe će se prijavljivati na licu mjesta", rekao je Popović.

On je dodao da će učesnici koride uplatiti kotizaciju u iznosu od 300 KM, dok je ukupan nagradni fond oko 10.000 KM, a početak programa zakazan je za 14.00 časova.

"Vlasnicima bikova, učesnika finalnih borbi, pripašće nagrade od 2.500 KM i 1.500 KM u teškoj, te 1.500 KM i 1.000 KM u srednjoj kategoriji", naveo je Popović.

Grmečka korida održavala se na Međeđem brdu do devedesetih godina prošlog vijeka, a kad se srpski živalj iselio iz Sanskog Mosta 1995. godine i oformio opštinu Srpski Sanski Most, današnju Oštru Luku, prenio je tu tradiciju na Popovića brdo 1997. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije