Društvo

U nedjelju praznik i neradni dan

U nedjelju praznik i neradni dan
Foto: N.N. | U nedjelju praznik i neradni dan

BANJALUKA- U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom je republički praznik i neradni dan, naveli su iz Banjalučke Gradske uprave.

Inače, u dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Na dan republičkog praznika 9. maja, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke, mogu samo da rade u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na pumpama.

„ U vremenu od 8.00 do 21.00 čas  mogu da rade trgovine na malo pogrebnom opremom. Na dan republičkog praznika, ugostiteljski objekti imaju mogućnost da rade u skladu sa važećom Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije